19.7.2011

Te kysyitte mitä vaan, minä vastaan mitä vaan

Mistä löydät näitä taustoja blogiisi?
Yleensä olen löytänyt blogini taustakuvat googlaamalla "tumblr backrounds", ihan ensimmäiseltä sivultakin tulee vaikka millä mitalla ihania taustakuvasivuja, kuten esimerkiksi KLIK, KLIK ja KLIK.

Miksi alotit bloggaamisen?
Olen aina ollut surkea pitämään päiväkirjaa, yritykseni yleensä lopahtavat viikossa, joten päätin yrittää päiväkirjan virtuaalista muotoa. Ihan siis päiväkirjanpitämisen vuoksi, että voisin jälkeenpäin lukea ja katsoa, että mitä olen tehnyt ja mitä päässäni on liikkunut. Ja koska Ananasmania täyttää pian vuoden, virtuaalinen päiväkirja taisi tosiaan olla mun juttuni.

Miksi bloggaat ja miksi blogisi on uniikki?
Bloggaamisen syitä avasinkin vähän tuossa ylempänä - blogi on mulle päiväkirja. Toinen syy bloggaamiselleni on varmaankin se, että Ananasmanian kautta läheiseni Suomessa saavat selville sen, miten mulla Skotlannissa menee ja mitä olen siellä puuhaillut ilman, että mun pitäisi informoida kaikkia erikseen esimerkiksi sähköpostin välityksellä. Blogini on uniikki koska on olemassa vain yksi Ama, vain yksi minä ja tämä blogi heijastaa uniikkia Amaa ja hänen ajatuksiaan.

Millaiset hiukset sulla on ollut ja on nyt?
Ensimmäiset viisitoista vuotta mun hiukseni olivat blondit. Luonnollisen blondit, olenhan luonnolliselta värintäni blondi. Ne olivat myöskin pitkät, yli hartioille saakka, kunnes saapui seitsemännen luokan kevät ja leikkasin ne melko lyhyeksi, polkkaa lyhyemmäksi. Otsatukan kera. Sen jälkeen olen pitäytynyt lyhyehköissä otsatukkahiuksissa suhteellisen pysyvästi. Lukion jossain vaiheessa värjäsin hiukseni punaisiksi:
Photobucket
Tällä hetkellä lettini on samanmallinen kuin yllä, mutta vaaleanoranssi blondeilla raidoilla. Varmaan värjään hiukseni takaisin blondeiksi ennen kuin lähden Skotlantiin, en nimittäin tiedä kampaajamahdollisuuksista siellä ja jäätävää juurikasvua en siellä halua.

Miten kuvailet sun tyyliäsi ja olemustasi?
Mun tyyli on vaihteleva, värikäs ja panostukseni riippuu siitä, mikä mua minäkin päivänä sattuu huvittamaan tai mitä jaksan. Tyyliini kuuluu oleellisesti pitkät ja väreillä lakatut kynnet (tällä hetkellä ne ovat pidemmät kuin aikoihin ja kirkuvanoranssit) sekä kirkas huulipuna jota ilman mua ei yleensä nää missään julkisella paikalla. Lempihuulipuniani ovat peruspunainen, pinkki ja violetti. Tykkään pukeutua persoonallisesti, mutta joskus tulee päiviä kun tyyliseikat eivät vain jaksa kiinnostaa sitten yhtään ja olen kokomustissa tylsyyksissä.

Unelma-ammattisi pienenä?
Ihan pikkupikku-Aman unelma-ammattia en muista, mutta sen muistan, että ykkös- ja kakkosluokalla halusin olla opettaja. Historian ja äidinkielenopettaja. Yläasteen alussa hylkäsin haaveeni ajatellen, että en kuitenkaan kestäisi kiukuttelevia oppilaita ja samojen asioiden jauhantaa, mutta lukion aikana sama opettajahaave on pikkuhiljaa alkanut palailla mieleeni uudelleen.

Onko maan ulkopuolella elämää? Kenties suurisilmäisiä vihreitä miehiä?
Luokittelen itseni ääriääriskeptikoksi, eli suhtaudun oikeastaan kaikkeen ei-arkipäiväiseen mitään-ei-voi-tietää-asenteella, mutta jos ajatellaan sitä, mikä minun mielestäni voisi olla mahdollista, niin vastaus olisi kyllä. Maan ulkopuolella voi olla elämää, kenties suurisilmäisiä vihreitä miehiä, kenties sateenkaarirobottiyksisarvisia, sitä voimme vain arvailla.

Mihin maahan et ikinä matkustaisi?
Tšekkiin. Tää on todella hankala kysymys, jota en oikeastaan ole miettinyt ennen tätä hetkeä... Vastaus tähän olisi varmaankin, että Irakiin. Matkustaminen islamvoittoiseen, melko terrorialttiiseen ja kuivaan maahan ei suuremmin pistä matkusteluviettiäni surraamaan.

Mitä tekisit miljoonalla?
Lahjottaisin osan hyväntekeväisyyteen, osan sijoittaisin osakkeisiin ja/tai pistäisin korkoa tuottavalle säästötilille. Jäljelle jäävän rahasumman käyttäisin mitä luultavimmin matkustelemiseen ympäri maailmaa, kirjoihin, ylipäätään taiteeseen ja mäkihyppykisojen kiertämiseen. Ostaisin itselleni ehkä muutaman asunnon eri puolilta maailmaa, en välttämättä kovinkaan prameita, pelkkä mun viihtyminen riittäisi. Ne tietenkin kalustaisin boheemin suloisesti. Ostaisin itselleni paljon erivärisiä isoja silmälaseja!

Jos joku koputtaisi ikkunaasi yöllä, mitä tekisit?
Tässä saattaisi hyvinkin käydä niin, että hyvät unenlahjat omaavana jatkaisin nukkumista kuin onnellinen porsas. Jos kuitenkin oletetaan että heräisin, aivan ensimmäiseksi pelästyisin. Kovasti. Varmaan tipahtaisin pois sängyltä. Sänkyni nimittäin on ikkunan vieressä ja nukun yleensä sälekaihtimet nostettuina ylös, joten jos kesken unien avaan silmät, nään suoraan ikkunastani ulos.

Pelästymisen jälkeiset tapahtumat riippuisivat täysin koputtajan henkilöllisyydestä. Jos kyseessä olisi vain hyväntahtoinen karvaotus joka halusi herättää minut jotta vastaisin hänen vilkutukseensa, vilkuttaisin hänelle takaisin. Jos ikkunani takana olisikin ollut eksyksissä oleva Norjan mäkihyppymaajoukkueen edustaja joka haluaisi vain tietää miten soutaa takaisin Lillehammeriin, tietenkin neuvoisin hänelle tien. Saattaisin ehkä lähteä mukaankin, spontaani ihminen kun olen. Jos koputtelija näyttäisi pahantahtoiselta ja/tai Walter Hoferilta, ensi töikseni sulkisin sälekaihtimeni ja herättäisin jonkun kertoakseni etupihaamme kansoittavasta pahantahtoisesta eläväisestä.

Minkä kautta lähdet vaihtoon?
Lähden vaihtoon vähän vähemmän tunnetulla ja pienemmällä, mutta äärettömän ystävällisella ja herttaisella vaihtarijärjestöllä nimeltään EXPLORIUS. Brittilässä mulla toimii vastaanottavana järjestönä paikallinen ETS.

Jännittääkö?
Ei. Jos kysyisit saman kysymyksen kun olen lentokoneessa matkalla Edinburghin lentokentälle, vastaus olisi erilainen.

Mitä viet tuliaisiksi?
Hyvä kysymys, johon mulla ei ole vielä käsinkosketeltavaa vastausta, ajatuksia ja ostoaikeita kylläkin. Olen ajatellut viedä jotain suomalaista brändiä, kuten Aarikkaa, Marimekkoa tai Pentikkiä. Sen lisäksi luultavasti vien salmiakkia, ruisleipää ja muuta Suomen sielua kuvastavaa syömäkelpoista. Leipäjuustoa!

Paljonko vuodellesi tuli hintaa?
Itse vuosi maksoi noin 8 000 euroa, siihen tulee lisäksi vielä vakuutus ja mun vuoden käyttörahat.

Top 5 -maat?
1.
Photobucket
2.
Photobucket
3.
Photobucket
4.
Photobucket
5.
Photobucket

Mistä saat ideoita tähän sun blogiin?
Jos puhutaan postausideoista, niin niitä kumpuaa ihan mun päivittäisestä elämästä. Tai joissain tapauksissa elämättömyydestä, tylsyys toisinaan innoittaa varsin voimakkaasti postailemaan.

Mitä mieltä olet Harry Potterin Snape/Lily -parituksesta?
Rakastan sitä paritusta. En tiedä, miten suuremmin voisin suhdettani tähän paritukseen kuvailla. Snape/Lily on kaikin puolin traaginen. Ehkä tämän kysymyksen vastauksessa voisin luontevasti kertoa, että itkin kuin viimeistä koko Prinssin tarinan ajan uusinta Harry Potter -leffaa katsoessani.

Purjo vai parsa?
Photobucket
En alennu Einon tasolle.

Jos saisit valita yhden mäkipaikkakunnan, jonne menisit kisaa katsomaan, mikä se olisi ja miksi?
Photobucket
Se yksi mäkipaikkakunta olisi ehdottomasti Planica, Planica monenkin syyn takia. Se olisi viimeinen kisa ennen seuraavan talven Kuusamoa, Planicassa olisi tajuttomasti väkeä paikalla ja se on edelleen mäkien kuningas.

Mikä on elämäsi suurin saavutus?
Yläasteelta selviytyminen omana itsenäni ja henkisestikin melkein yhtenä palana.

Liittyisitkö Vapaustaistelijoihin, jos Jet pyytäisi sinua liittymään?
Photobucket

Kuka on mielestäsi coolein mäkihyppääjä?
Photobucket
Tästä tittelistä ei ollut edes taistelua. Kaikki huutaa "Oh!" - täältä tulee Roman Kudelka
Martin Koch!

Miksi salskea ja urheilullinen nuorimies Jari oli sidottu laituriin?
Jos multa kysytään tällainen kysymys niin SAAMANNE PITÄÄ! [lisätkää maailmanvalloitusnaurua tähän]
Salskea ja urheilullinen nuorimies Jari oli suuri Itävallan mäkihyppymaajoukkueen fani ja hän rakasti varsinkin erästä hyppääjää nimeltään Manuel Fettner. Erään kerran Jari oli tullut kesällä lomailemaan Itävaltaan ja kun hän suoritti normaalia jokapäiväistä ikkunastakiikarointiaan hotellihuoneessaan, hän huomasi että Itävallan mäkihyppymaajoukkue on viereisessä hotellissa! Jari lähtikin siis oitis viereiselle hotellille joka sijaitsi saman järven rannalla kuin hänen omansakin.

Käyskennellessään hotellin pihalla Jari joutui lähes shokkiin huomatessaan itse Manuel Fettnerin! Manuel joutui lähes shokkiin huomatessaan lähes shokissa olevan suomalaisfanin - Manuelilla oli fanifobia - ja huusi apuun Thomas Morgensternin ja Gregor Schlierenzauerin. Thomas ja Gregor saapuivat paikalle nopeasti (ja yhdessä, kuten aina) ja alkoivat heti suorittaa Manuelin heille antamaa käskyä viedä Jari pois, Jari tietenkin vastusteli poisvientiään voimakkaasti. Koska Thomasin pipo (jota hän siis piti 24/7, kesälläkin) kiristi estäen verenkierron hänen päässään, joutui Gregor suorittamaan kaiken ajattelun Jarin suhteen. Gregor pohti ja pohti, miten hän saisi Jarin sekä rauhoittumaan että pois Manuelin luota?

Manuelin paetessa Gregor sai kun saikin idean! Hän sanoi ohjeet Thomasille ja niinpä he kaksi lähtivät raahaamaan rimpuilevaa ja panikoivaa Jaria kohti laituria.
"Veden läheisyys kuulemma rauhoittaa ihmisiä", totesi Gregor itsetietoisena Thomasille, "ja varsinkin suomalaisia. Tuhannen järven maa ja sillee."
Ja täten Gregor ja Thomas sitoivat Jarin kiinni laituriin. Sitomisvälineenä he käyttivät Thomasin piposta irroittamaansa harmaata lankaa.
"Ei mitään hätää, suomalainen", sanoi Thomas rauhoitellen Jarille (hän oli tottunut suomalaisten rauhoitteluun, viime kaudella Anssi Koivuranta oli saanut usein paniikki-ikäväkohtauksia yhdistetty-eroahdistuksensa takia ja Thomas oli aina löytänyt oikeat sanat hänen rauhoittelemisekseen), "me irroitamme sinut heti kun olet hieman rauhoittunut."

Heti tämän sanottuaan Thomas tajusi että heidän käyttämänsä harmaa lanka oli tosiaankin tullut hänen pipostaan (joka siis langankäytön takia oli täysin turmeltunut) ja hän purskahti itkuun ja lähti soperrellen juoksemaan takaisin hotellihuoneeseensa, pipo oli hänelle kaikki kaikessa, sillä oli kuulemma nimikin (huhujen mukaan pipon nimi olisi ollut G14, mutta Thomas ei itse suostunut kommentoimaan tätä juorua millään lailla).
"Odota siinä, tulen irroittamaan sinut kohta, mutta nyt Thomas tarvitsee minua", Gregor huudahti Jarille ja lähti juoksemaan Thomasin perään, "minulla on omat keinoni miten saan hänet aina rauhoittumaan."
Jostain syystä ketään ei kuitenkaan ilmestynyt irroittamaan Jaria muutamaan tuntiin.

Siksi salskea ja urheilullinen nuorimies Jari oli sidottu laituriin.

Mikä on majavanimesi?
Photobucket

Kumpi on kivampi, Miss Innsbruck vai Kosmetologi?
Olet julma ja tunteeton ihminen kun kysyt tällaisia kysymyksiä, taivas varjele... Pakko sanoa, että Kosmetologi, koska se, etten pidä hänestä perustuu vain yhteen kuvaan (hrr...). Miss Innsbruckin ja minun yksipuolinen inhosuhteeni pohjautuu monellekin asialle ja on kestänyt kauemmin kuin kosmetologiviha, joten pitkin hampain siis valitsen Kosmetologin.
Teille jotka ette ole tietoisia että mitä hittoa tämä kysymys koskee, voin kohteliaana bloginpitäjänä kertoa sen verran että tämäkin kysymys on liittyväinen mäkihyppyyn.

Miksi Sofi Oksasen Puhdistus on mielestäsi hyvä kirja?
Puhdistus on mielestäni hyvä kirja, koska pidän Sofi Oksasen kirjoitustyylistä hirveän paljon, rakastan sitä, miten kirjan tapahtumat etenevät monessa aikatasossa, Puhdistuksen hahmot ja tapahtumat olivat kiinnostavia ja mielestäni oli karmivan kiehtovaa, että kirjan miljöö ja osittain tapahtumatkin perustuivat meidän maailmamme todelliseen menneisyyteen.

Millaisen uuden tositv-ohjelmaformaatin kehittäisit?
Uudessa ohjelmaformaatissani (itse ohjelman nimi voisi olla esimerkiksi "Atleetin käsivara") erinäisille urheilijoille (ihan talviurheilijoista moottoriurheilijoihin) yli maiden rajojen annettaisiin videokamerat ja he saisivat avata oman urheilulajinsa kulissien takaista maailmaa faneilleen. Urheilijat siis kuvaisivat jokapäiväistä urheilijan elämäänsä ja fanit nauttisivat. Tarvitaanko nykyajan tositv-formaattiin muuta? Ovat ne tositv-ohjelmat vähemmälläkin toimineet. Ja tälle sarjalle löytyisi varmasti pysyvä katsojakanta.

Mikä on sun ekan lapsesi nimi?
Ei harmaintakaan aavistusta. En ole sellaista tyyppiä joka suunnittelisi jotain näin yksityiskohtia tulevaisuudestaan tarkoituksella ja mikään nimi ei ole muhun erityisemmin kolahtanut että hei, lapsestani tulee tämänniminen.

Mikä on sun lempikalakeitto?
Kalakeitto ei ole suurinta herkkuruokaani, mutta sanotaan vaikka että lohi sinne soppaan parhaiten sopii.

Tuumia Harry Potter kirjoista?
Harry Potterit ovat melkein mun elämäni, ne on puhdasta neroutta nidottuna kansien väliin. Luin ensimmäisen Harry Potterini lapsena ja olen kasvanut niiden kanssa, toinen kotini on Tylypahkassa ja kirjojen hahmot ovat mulle tajuttoman läheisiä. Harry Potterit ovat saaneet mut itkemään, nauramaan ja tuntemaan. Ennen kaikkea ne ovat saaneet mut rakastamaan.

Kadutko jotain menneisyydestäsi? 
En.

Onko joitain asioita, joita haluaisit ehtiä vielä tekemään ennen kuin lähdet vaihtoon?
Mulla ei missään vaiheessa oikein ollut mitään must do -asioita jotka mun pitäisi ennen lähtöä tehdä. Jos jotain sellaisia ilmenee, yritän tietenkin ne tässä vajaassa kuukaudessa toteuttaa, mutta elämä jatkuu vaihtovuoden jälkeenkin. Isäntäperheelle olisi kiva saada kirje lähetetyksi ennen lähtöä, mutta se ei ehkä ollut ihan sellainen asia jota kysymyksessä haettiin.

Mistä mäkihypyn kesä-gp:tä voi seurata, näytetäänkö sitä tv:ssä jollakin kanavalla...tiedätkö miten ulkomailla voi seurata mäkihyppyä ilmaiseksi, siis voiko sitä katsoa jostakin muualta kuin mtv3 katsomosta?
Kesä-gp:tä näytetään Eurosportilla ja satunnaisilla ulkomaalaisilla nettitv-kanavilla. Eräältä ihanalta puolalaiselta sivulta (KLIK) voi seurata seuraavat kolme kisaa jotka järjestetään Puolassa. Suosittelen katsomaan! Ulkomailla mäkihyppyä voi katsoa myöskin näiltä samoilta satunnaisilta nettitelevisiokanavilta, jotka löytää yleensä vain etsimällä oikein kovasti. Tai Tumblrista kysymällä. En itse ole näiltä kanavilta talvimäkihyppyä katsonut, mutta tiedän sellaisten olevan olemassa.

Mikä on sun elämäsi tarkoitus?
Elää siten, että olen oma itseni ja että mua ei jälkeenpäin kaduta että jäi jotain tekemättä.

Oletko koskaan syönyt paperia?
Olen. Useasti. En tosin tarkoituksella, vaan esimerkiksi Hesburgerin käärepaperia vahingossa. Paljon. Monta kertaa. En tosin suuremmin pidä paperin mausta, olen syönyt paljon maukkaampiakin ruokia. Tosin purkkiananas on paperia pahempaa, sen voin myöntää.

Oletko koskaan lentänyt unissasi?
Jos tällä kysymyksellä tarkoitetaan unissaanlentämistä eli siis lentämistä samaan aikaa kun nukun, en ole ihan varma. Kuitenkin olen uneksinut monesti että lennän, rakastan sellaisia unia! Aikoinaan opettelin näkemään selkouniakin pelkästään siksi että pääsisin uneksimaan lentämisestä useammin.

Kumpi on parempaa, kiivi kuorineen vai red bull?
Photobucket
Tähän on hyvä lopettaa.

4 kommenttia:

  1. Olipa kiva postaus :-) ja pakko sanoa, että kun sanoit "Harry Potterit on puhdasta neroutta nidottuna kansien väliin", niin oon täysin samaa mieltä, paremmin en olis ite voinu sanoa !

    VastaaPoista
  2. miten saat te tumblr. taustat koneelle :o oon iha avuton..

    VastaaPoista
  3. Anonyymi, avaan ne taustat uuteen välilehteen ja tallennan koneelle, ei sen ihmeellisempää. (----:

    Ja kiitos, Larissa!

    VastaaPoista
  4. miiten teet noita "tekstejä" (taino uskoisin että ne on kuvia, mutta silti) joiden takana joku kuva?(=
    ihana postaus!

    VastaaPoista