10.2.2012

Rakastan Edinburghia aina vaan enemmän

Tänään toinen mun lempikaupungeista sai taas taas yhden vierailun lisää, kun päätettiin käydä spontaanisti piipahtamassa siellä. Rakastan rakastan rakastan sitä, että täällä busseja menee jotain kymmenen minuutin välein arkipäivisin kaupunkiin vaikka semilandella asunkin, se sallii pysäkille randomisti kävelemisen ilman ikuisuuksia kestävää odottelua sateessa.
IMG_2164
St. Andrew's Squarella, eli näin suoraan suomennettuna Pyhän Anteron Neliössä, Edinburghin keskustassa on pystytetty jonkunlainen valokuvanäyttely! Siel on esillä kaikkee sairaan huikeeta, enimmäkseen kuvia jotka on otettu mikroskoopeilla, superkaukoputkilla tai vaikka röntgenlaitteilla. Olisin halunnut pyöriä siellä pidempään mutta muilla oli niin suuri nälkä et mut revittiin aika nopeasti sieltä pois. Ruoka meni taiteen edelle.
IMG_2173
Tällä kertaa ruoka tosiaankin oli taidetta täyttävämpää ja älyttömän hyvää! Halpaakin vielä, massiivinen annos kana-kinkku-tofu-katkarapu-paisti-vihannes-nuudelihöskää oli vaan jotain neljä euroa! Herranjestas, tohon paikkaan me tullaan kyllä menemään uudestaan. Me saatiin jopa ilmaseks vihreetä teetä juomaks.

Pahoittelen valtavan pitkää jättikuvaa, vakuutan että se on erittäin oleellinen! Halusin jakaa kanssanne tämän massiivisen pylväspatsaan aikaisemminkin mainitulla Pyhän Anteron Neliöllä. Se siis on tosi korkea ja jotain kolmesataa vuotta vanha, huijui.
IMG_2167
Tämä tolppa on puistossa, jossa kymmenet Occupy Edinburgh (LINKKI!) -aktivistit telttaili neljä kuukautta! Siis mitä? Puisto oli kuitenkin täynnä telttoja ja erilaisia kylttejä ja me toivottiin että ne olis ollut siellä vieläkin et me oltais saatu siitä  keskellä kaupunkia olevasta teltta-armeijasta kuvia, mutta ne oli vissiin vähän aikaa sitten lätkiny menemään, kun Edinburghin valtaapitävät ei enää oikein tykkäillyt tästä protestista keskellä keskustaa.
IMG_2170
Ainoo merkki protestoijien aikaisemmasta paikallaolosta oli telttojenmuotoiset kuivuneet kohdat ruohossa ja kravatit tuon pylväspatsaan alaosassa olevien kotkien kaulassa. Noita kotkia on siis neljä ja niillä kaikilla on söpönväriset kravatit. Se tuo aivan ihanaa piristystä tylsänharmaaseen tolppaan, ainakin mun mielestä. Ainakin mä toivon, että vaikka aktivistit lähti niin kravatit jäis pidemmäkskin aikaa.

Huomenna lähden muuten itsekin mielenosoitukseen ja leikkimään Skotlannin kansalaista. Keskustassa nimittäin alkaa kahden maissa ACTA:n vastainen protesti ja mun toverit Caroline ja Laura lähtee ainakin mukaan.

8 kommenttia:

  1. Ah, Edi on ihana kaupunki! Ja se lande kans. Olin kesällä viikon kaverin kanssa, lähtisin uudestaan milloin vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana lempinimi, haha. :---D ♥ Oon niin onnellinen et asun näinkin lähellä Edinburghia, se on ihana!

      Poista
  2. Hienoja kuvia :) Pääsispä tonne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Edestakasliput Hesasta Edinböriin saa satasella, siitä vaan investoimaan. :---D

      Poista
  3. Okaaaaaay, just used google translator. BUT wanted to say: I actually HAVE pictures of people camping there :3 NOt the best ones, but you can see tents. and people. and posters. Just loved these guys so much, its a shame they had to goo~...;_;
    But still - THE EAGLE TIES ARE STILL WAVING IN THE AIR! >:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OOOO COOOOL I would definitely want those pictures! Awesome!

      Poista
  4. Ooksä saanut yhtään paikallisia kavereita skotlannista? (: kun oon itekki suuntaamassa skotteihin parin kuukauden päästä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon saanut, viimeks eilen käytiin niiden kanssa kaupungilla. (---: Meillä on koulussa sellanen aika iso kaveriporukka johon kuuluu pari vaihtaria mut mukaanlukien ja jotain kymmenen paikallista, meillä on tosi hauskaa keskenään.

      Ja uuuu, minnepäin Skotlantia oot menossa ja opiskelemaanko tuut vai muuten vaan? : 3

      Poista